Leggingsbe, cicák!

 2009.11.04. 13:57

A cicanadrág, vagy nevezhetjük leggingsnek is, még mindig tarol. Világhódító diadalmenete töretlen s az idei ősz-tél sem múlik el nélküle. Hogy a tavasz majd magával viszi-e az utcáról ezt a manapság igencsak közkedvelt darabot, megjósolni nehéz lenne. Majd meglátjuk.

Arany Cicanadrág

Az egyszer biztos, hogy most boldog-boldogtalan hordja, sajnos gyakran hagyva figyelmen kívül a tényt, miszerint a leggings kényes viselet és kifinomult stílusérzék vagy divatszakirodalomban jártas olvasói véna szükséges ahhoz, hogy bakik nélkül viselhessük a cicanadrágot. Olvassuk végig a cikket, mely számos támpontot szolgáltat a cicanadrág stílusos viseletéhez.

De honnan jött ez a ruhadarab, és minek köszönheti töretlen népszerűségét?

Cicanadrág Black

Minden bizonnyal a retrofeeling és a ’80-as éved divatjához visszakanyarodó irányzat hozta magával. Emlékezzünk csak a latexnadrágos időszakra (ha máshonnan nem, hát anyáink elbeszéléséből vagy a flash dance esetleg  dirty dancing filmélményeinkből), amikor a fényes, átlátszatlan műszálas latexnadrág éppoly divatos volt a sportpályán és Jane Fonda aerobikóráin, mint az utcán farmerszoknyával kombinálva. Streetwearként ugyan csillaga hajdanán leáldozott, ám a sportpályák szereplői azóta sem létezhetnek nélküle, amely valószínűleg így is marad. A ’80-as évekhez való visszatalálás ugyanakkor elhozta a cicanadrág újbóli felemelkedését, szinte a márványmosott csőfarmerrel egyidőben.

Cicanadrág Brown Leolook

Aki azt állítja, hogy nem jelent meg a nadrágok mind szűkebbé válásával a leggings visszatérésének lehetősége, az nagyot téved. Nem is olyan régen történt, a csípőszabás után a lábakra helyeződött a hangsúly, és szuperdivatossá vált a csőszárú szűk nadrágokat viselni. Kezdetben ezekre húztuk a hosszított felsőket, majd adta magát a kézenfekvő megoldás: szuperszűk szárú nadrág helyett könnyítsünk életünkön és húzzunk cicanadrágot. Micsoda megkönnyebbülés…

Cicanadrág WhiteNincs mit szépíteni: a leggings tulajdonképpen egy lábfej nélküli harisnyanadrág. Soha, de soha ne hordjuk túl rövid ruhával vagy bármilyen olyan ruhadarabbal, amely esetében akár csak hangyányi esély is van arra, hogy egy óvatlan mozdulatban kivillanhasson belőle fenékvonalunk. Ez az első és legfontosabb szempont.

Cicanadrág Purple LeolookA leggingsnél kényelmesebb viselet kevés létezik, főként, ha méretben megfelelőt választunk. Minként harisnyanadrágoknál, itt se hagyjuk becsapni magunkat a méretcímkén feltüntetett „uni” vagy „one size” által. A cicanadrágot fel kell próbálni, kiváltképp, ha vastagabb anyagból készült.

Cicanadrág Fekete/Fehér Leo

Mert anyagok, színek, minták, fazonok és hosszak tekintetében igazi forgatagot kínál a cicanadrágokat felvonultató paletta. Lehet sötét, világos, egyszínű, vagy mintás – a megfelelő ruhadarabokkal párosítva tökéletes összhang teremthető meg. A legtöbb fórum ugyan óva int a mintás cicanadrágoktól, ám egy igazi individuumnak nincs szüksége arra, hogy beálljon a sorba. Miért ne lehetne a cicanadrág mintás, ha a hozzá viselt hosszú felső vagy rövid ruha egyszínű? Ugyan már.

Fekete Cicanadrág- LeggingNézzük inkább az anyagot. Mindenféle anyagból készítik a cicanadrágot: pamutból, műszálból, elasztikus farmerből, spandexből. A lényeg a rugalmasság, hogy tökéletesen felvegye a test körvonalát, így emelve ki az előnyöket, és igen, a hátrányokat is.

Cicanadrág Gold-Legging

Nehéz lenne letagadni, hogy a cicanadrág bizony jócskán csökkenti a testmagasságot, természetesen csak optikailag. Mivel a lábszár bármely síkjában látható nívó optikailag rövidíti a lábat, ezért ezt a hatást figyelembe kell venni, és ennek tudatában kell a legmegfelelőbb darabot kiválasztani, leginkább a hossz tekintetében.

180 cm testmagasság felett persze mindegy is, egyebekben azonban oda kell figyelni. Magas sarkú cipővel bárki felveheti, legyen a leggings akármilyen anyagú, színű, hosszú és mintájú. Az egyik legmutatósabb összeállítás a balerinacipő-leggings párosítás. Ahogy hűl a levegő, úgy érdemes egyre hosszabb cicanadrágot választani. Magas lányok bátran felvehetik lapos cipővel, ám az alacsonyabbak inkább magas sarkakkal párosítsák. A bokacsizmás összeállítások vagy kellően magas lányokon mutatnak jól, vagy alacsonyabbak viseljék rövid szoknyával, ruhával (természetesen a fenékvillantásról írt fentebbi megjegyzések szigorú figyelmebevétele mellett).

Cicanadrág Leo

 Soha ne legyen csak pár centiméteres különbség a bokacsizma szárának felső széle illetve a leggings alsó széle között, még magas, vékony lányoknál sem! A láb ilyenképpen három részre tagolása a részekre szabdalással még a legnyúlánkabb alakot is előnytelenül összenyomja, illetve megbontja a test arányainak optimális összhangját.

Több helyen intenek a csipkés aljú cicanadrág viseletétől. Nem Leopárdos Legging Redialfeltétlenül kell e nézetet osztani, hiszen egy hippis, füstös szemes összeállításnál kifejezetten jól mutat a csipke, pláne, ha leheletnyi mennyiségben egy másik ruhadarabon is feltűnik. Csak arra vigyázzunk, hogy klasszikusan semleges és univerzális színeket hordjunk: feketét, fehéret, sötétszürkét, esetleg sötétbarnát. Az élénk színek, netán minták és a csipke kombinációja talán már tényleg soka a jóból.

Cicanadrág Silver - Legging

Mindent egybevetve: hordjuk bátran a leggingset, ha kedveljük annak stílusát. Ezerféleképpen viselhetjük, de nadrághoz ne húzzuk fel. Azok pedig, akik idegenkednek a levágott lábfej érzésétől, válasszanak inkább harisnyanadrágot. Bár előbb-utóbb többségünk beadja a derekát, és többé a lábfej nélküli harisnyanadrág sem lesz tabu, ugyanúgy, ahogy a kivágott orrú lakkcsizma látványát is megszoktuk…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trendivat.blog.hu/api/trackback/id/tr881498297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thechicme 2009.11.04. 22:21:04

érdekes lenne a cikk, ha nem lenne mögötte az alapvető fogalmi tévedés: a cicanadrág NEM egyenlő a leggings-szel.

thechicme 2009.11.04. 22:23:04

...és a lábfej nélküli harisnyával sem. Három különböző dolog.