A nők évezredes törekvése, hogy szépek legyenek, szépségükkel csábítsanak, illetve egymás közt versengjenek. A ruházkodás mindennek egy eszköze, és egyes darabjaival más-más célok elérését tehetjük lehetővé.

Napjaink nyitott szexualitásközpontú szemlélete az öltözködési szokásokat is nagyban átalakította. Az intimitás védőbástyájának elolvasztásával az alsóruházat nem egy divatkorszakban és egymást követő szezonokban is öltözetünk fő jelképévé vált. Emlékezzünk csak a nem is olyan túl régen divatosnak számító, a nadrág dereka fölött kivillanó hagyományos vagy tanga fazonú alsók szélére akár sportos, akár sejtelmesebb kivitel esetén. Máskor a nyári felsők és vékony pulóverek alapvető követelménye volt a csipkés szegély (trikó fazon) vagy az átlátszó anyag, mely fehérnemű hatást kelt illetve megmutatja azt, amit a századelőn még rejtegetni volt illő. Arról nem is beszélve, hogy a fehérneműk egyre apróbbak, egyre díszítettebbek és egyre inkább nőiességünk mutatójává váltak.

De hogyan használjuk az alsóruházatot a mindennapok során, ha csábítani szeretnénk?

Kérdezzük meg erről a férfiakat. Nagy részük megerősíti majd reményteljese gondolatainkat, miszerint a közönséges és kihívó, a fehérneműt és az általa eredendően takarni szándékozott testtájak túlzott mértékű közszemlére helyezését egy kósza numera gondolatáig tartják izgalmasnak. Az ily módon felöltözött hölgyek elsősorban mint szexuális szimbólumok tarthatnak számot érdeklődésükre. Nem kérdés, egy-egy ilyen hölgy után valóban megfordulnak a férfiak, ám kevésbé sem azért, hogy tartós kapcsolatról, házasságról fantáziáljanak. Egyébként őszintén bevallhatjuk, a lengén öltözött nők hölgytársaik figyelmét is felkeltik, természetesen a férfiakétól eredendően eltérő indíttatásból.

Nem egy szezont élt meg a fehérnemű hatású ruhadarabok keresettsége. A csipkével díszített kombinépántos, gyakran vékony selyem anyagból készült felsők, az alsószoknya hatású szoknyák, a több rétegű, kombinéhoz hasonlatos légiesen könnyed anyagokból varrt vékony pántos nyári ruhák mind-mind keresett divatcikkek voltak, illetve egyes képviselőik a mai napig is azok. Reneszánszukat élik a leggingek, melyek egyértelműen a harisnyák rokonai. A harisnya mint olyan, öltözetünk legfőbb ékévé lépett elő mostanában. Mindenféle színben, ezerféle mintával, vékonyabb és vastagabb kivitelben kapható.

De mi az, ami valóban megdobogtatja a férfiszíveket?

A lényeg: kerüljük a közönségességet. A fehérneműt lehet sejtetni, de direkt megmutatni nem célszerű. A jól megválasztott darabok nem kecsegtetnek már-már hihetetlen nagyságú keblek illúziójával, és bár sok esetben jó szolgálatot tesznek a sziluettet optikailag karcsúsító alsóneműk, ne feledjük, hogy a végén úgyis minden kiderül. Ne akarjunk másnak látszani, mint amik igazából vagyunk: választottunk nem a két centivel keskenyebb csípőnkbe vagy az egy kosárral nagyobb keblünkbe fog beleszeretni.

Néhány éve jöttek divatba a szilikonpántos melltartók. Egy vagy két nyár erejéig mindenki csak azokat hordta pántos, ujjas, ujjatlan, pánt nélküli csőtopok alá egyaránt. Az őrület hamarosan lecsengett, és bár kár lenne tagadni, hogy sok szempontból nagyon praktikus volt, ma idejétmúltnak, túlhaladottnak, szlengszótár kedvelőinek értelmezésében vércikinek számít.

Ha választanunk kell, hogy milyen fehérneműt hordjunk, induljunk ki ruhatárunk általános felépítéséből. Vékony, szűk, testre simuló felsőkhöz ne válasszunk csipkés melltartócsodákat, mert az áttűnő csipkeminta hangsúlyozása nem kelti az igényesség látszatát. Ilyen pólók alá varrás nélküli, előformázott, vékonyan bélelt típusokat válasszunk. Dögösebb szerelések alatt bátran viseljünk gazdagon díszített darabokat.

A bugyit mindig a nadrághoz, szoknyához válasszuk. A tanga fazont nem mindenki kedveli és az egészség szempontjából sem a legszerencsésebb, szűk szabású ruhák alá viszont a legjobb megoldást jelenti. Emlékezzünk, mikor „Az ördög Pradát visel” egyik jelenetében a stylistok stylistja a főhősnő bugyivonalára tesz egy rövid, ám annál porig alázóbb megjegyzést. Mi se hagyjuk, hogy gondosan megkomponált öltözékünket egy ilyen apróság rondítsa el.

Intim pillanatokban vélhetőleg bővelkedő események előtt nyugodtan engedjük szabadjára fantáziánkat, és partnerünk ízlését is figyelembe vehetjük a biztos siker érdekében. Ebből következően nem szükséges femme fatalévá válnunk, ám ha jól érezzük magunkat szexisebb darabokban és az választottunk tetszését is elnyeri, ne zárkózzunk el akár a csipkés combfix-harisnyatartó-fűző kombinációtól sem. Válasszunk úgy, hogy magabiztosságunk ne szenvedjen csorbát, és önmagunkat se kelljen megtagadnunk.

Ne feledjük viszont, hogy a fehérnemű önmagában nem válik a csábítás eszközévé. Csak az olyan darabokkal érhetünk el sikert, amelyekben képesek vagyunk természetesen viselkedni, önmagunkat adni, hiszen a mesterkéltség, a feszengés csak elriasztja a hivatalosan erősebbnek nyilvánított nem képviselőit. Előbb-utóbb úgyis a tartalom lesz a lényeg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trendivat.blog.hu/api/trackback/id/tr891508264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robin Hood · http://ferfi-harisnya.blog.hu 2009.11.08. 10:56:36

A fehérnemű határesete a harisnya. De a csábítás legfőbb eszköze. Nagyon tudja vonzani a férfi szemeket. :)