Ha a körömdivatról beszélünk, az egyik alapvető kérdés a következő: mű legyen vagy igazi? A válasz nem lehet ennyire sarkított, hiszen mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai egyaránt. A választást az esztétikai szempontok mellett az egészségügyi megfontolások is befolyásolják.

Sokak szemében a tengerentúlról érkezett műköröm még ma is egyet jelent a kihívó megjelenéssel, a feltűnősködéssel, a közönségességgel. Természetesen ezek az érzelmek is relatívak: egyikünk számára kellemetlen a hosszú, feltűnő színűre lakkozott műköröm, mások viszont nem tartják azt kirívónak, sőt, azt önkifejezésre és a másoktól való különbség megmutatására használják.

http://images04.olx.hu/ui/2/81/14/18147714_1.jpgUgyanakkor a ma divatja a természetesség és a klasszikusság: a saját köröm és a műköröm viselhet francia manikűrt vagy sötétvörös lakkot, a hossza azonban lehetőleg ne érjen túl – vagy ne sokkal – az ujjbegynél. Ám a nemzetközi divat legerősebb csapásvonalait az egyéni ízlésvilág bármikor sutba dobhatja, így a variációk száma természetesen végtelen.

Az ápolt kéz gyakran a siker záloga. Bizonyos szakmákban elvárás az igényesen ápolt kéz, és számos tanulmány kimutatta már, hogy a férfiak és nők szemében is perdöntő lehet reménybeli partnerük kezének esztétikája, ápoltsága.

A természetesség hívei nagy valószínűséggel nem választják a műkörmöt, hiszen számukra az a szép, amit a természet megteremtett. Akik pedig harmóniában élnek a testükkel, kezüket is szépnek látják, így nem szorulnak rá a műköröm használatára.

A természet adta körömforma tetszhet tulajdonosának, vagy nem. Szerencsés az a nő, akinek szép hosszú ujjai vannak, kecses formájú, egészséges körmökkel, és ráadásul a körömrágás rossz szokása sem kínozza.

A körmünk formája illeszkedjen stílusunkhoz!

Nagy ajándék egy arányos kéz, illetve az a helyzet, mikor a körmök formája illeszkedik stílusunkhoz, életvitelünkhöz. Legtöbbünk azonban nem született ezekkel az adottságokkal. Számos esetben a körmök törékenyek, repedezettek, és hiába az ápolás, az állapot nem mindig javítható. Máskor egy makacs gombás fertőzés teszi tönkre a körömlemezt, vagy a túl gyakori lakkozás esetleg a rossz minőségű körömápolók és körömlakkok használata (esetleg a munkahelyi körülmények) színezik el a körömlemezt.

Sokan vannak, akik bár szeretnének ápolt kezet, a fentiek miatt saját körmeikkel ez nem képzelhető el. Mások kézügyessége nem megfelelő a szép lakkozáshoz, ám mégis szeretnék körmüket díszíteni. Ilyen esetekben nagy segítség lehet a műköröm.

A műköröm lehet ragasztott vagy épített. Az épített fajták készülhetnek zselés alapanyagból vagy porcelánporból. A ragasztott változattal szemben nagy előnye, hogy a körömágyhoz tökéletesen illeszkedik, és bármilyen formájú körömre elkészíthető.

A ragasztott típus egyszerű változatai megfelelő kellékek segítségével otthon is elkészíthetők, ám – gyakorlottságunktól függően – az eredmény nem lesz sem olyan szép, sem olyan tartós, mint a szalonban készített, elsősorban az épített műköröm esetében. Ugyanakkor ezzel a módszerrel a köröm formája tágabb határok közt korrigálható.

Általában a jó minőségű műkörömre készített díszítések (lakkozás, motívumok, matricák) jóval tovább tartanak, mint a saját körmök esetében. Nagy előnye még, hogy segíti viselőjét a körömrágásról és a köröm körüli bőr tépkedéséről való leszokásban.

Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk a műköröm esetleges káros hatásaitól sem. Legfontosabb az allergia kialakulásának lehetősége, amely a műköröm alapanyagának bármely összetevője iránt kialakulhat. A műköröm felhelyezése előtti csiszolás, illetve a viselés közben megsérült műköröm tépkedése, piszkálása megsértheti a körömlemez felső rétegét, ami fájdalmas gyulladást és a köröm puhulását, eldeformálódását okozhatja.

A műkörmöket ellenzők

Emellett sokan vannak, akik nem tolerálják a műkörmöt: vagy az magától, rövid idő alatt leesik, vagy viselőjük az állandó piszkálással, feszegetéssel teszi tönkre a művet. Sokan a szimpátia ellenére sem képesek azzal megbarátkozni, hogy valamilyen idegen anyag van a testükkel szoros kapcsolatban, a nap huszonnégy óráján keresztül. Meg kell említeni azt is, hogy vannak egyes szakmák, melyek nem tolerálják a műköröm használatát, bár ez leginkább a hosszúra hagyott műkörmök esetében igaz.

Végezetül mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy saját körmein óhajt-e műkörmöt viselni vagy sem. Hiszen ami egyikünknek megfelelő, az a másik számára korrekcióra szoruló tulajdonság, és míg sokan szép kézzel születnek, mások szükségét érzik a változtatásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://trendivat.blog.hu/api/trackback/id/tr871601291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magino 2011.05.19. 11:54:29

Szakmabeli vagyok.Ha szeretnél szép körmöket:06202877728
Felrakás:3700ft,ebben minden benne.A töltés:3500ft,ebben is minden benne.Házhoz megyek,ezt az árak tartalmazzák.
Marcsi