Frizuratrend 2009/2010 tél

 2010.01.25. 13:13

A kifutókon végigsétáló modelleket öltöztető divattervezők, a modelleket sminkelő sminkesek, és a frizurájukat elkészítő sztárfodrászok diktálják a világdivat különböző aspektusait. Ez alkalommal vegyük górcső alá, milyen a 2009-2010-es hideg idők frizuradivatja.

Tekerés, csavarás, fonás

A legújabb, pontosabban szólva újra felfedezett trend főszereplői a haj látványos megtekerésén alapuló frizuraköltemények. A fonott haj a klasszikustól eltérő újfajta megközelítésben hódít, ahogyan Paul Smith és Antonio Berardi elgondolásában láthatjuk. A frizurák szerencsére otthonunkban is pár perc alatt könnyűszerrel elkészíthetők, még a reggeli álmos rohanás közepette is.

http://www.fokuszbanano.hu/uploads/cikkek/trend/0130/frizura_250.jpg__20100209_083551.jpg

1. változat

Nem kell mást tennünk, mint hosszú hajunkból egy oldalválasztékot készítenünk, majd a két részre osztott hajunkat hátrafelé elvezetve a tarkónkon kezdjük el szorosan összetekerni. Összetekert tincseinket bátran rögzítsük a fejtetőn hullámcsatok segítségével. Ezzel el is készült a királynői fejdísz, amellyel egészen biztosan hódítani fogunk. A frizurát öltözködés után készítsük el és ügyeljünk rá, hogy megfelelő mennyiségű hajfixálóval rögzítsük, ugyanis hajlamos a szétesésre, főként rövidebb hosszúságú haj esetén.

2. változat

Analóg az előzővel, ám sokkal szigorúbb, üzletasszonyosabb külsőt eredményez. Hajunkat fogjuk össze szoros lófarokba a fejtetőn, és válasszuk apró tincsekre. A tincseket kettesével csavarjuk össze, és az így összefont tincsek végét rögzítsük gumival vagy apró csattal. Ezután az így kapott fonatokat ismét kettesével tekerjük össze, és így folytassuk a sort egészen addig, míg egy nagy fonatot kapunk. Ezt végül saját maga körül tekerjük meg, és a végét alaposan rögzítsük hajunkhoz. Készen is van a tökéletes, business woman megjelenésünk, melynek záloga ez a szigorú kis fonatos konty.

Cukorkafrizura, avagy a kiegészítők egyvelege

A trend tökéletes példája, hogy hogyan lehet a jókislányos külsőt újraértelmezve és továbbgondolva igazi wampokat varázsolni. A lényeg a kiegészítőkben rejlik, amelyek minél meghökkentőbbek, annál divatosabb lesz az összhatás. Azért csak vigyázzunk: nehogy végül jelmezhez hasonlítson jól megtervezett hajviseletünk.
A Dolce&Gabbana, Bruno Pieters és a Luella kifutóin egyre-másra tűntek fel a különleges hajdíszeket viselő modellek.

1. változat

Nagyon egyszerű, viszont annál eredetibb az ötlet, hogy például néhány centiméter hosszú gumicsövet alkalmazzunk a lófarok hipertrendivé tételének érdekében. A fejtetőn szorosan összefogott lófarokra egyszerűen húzzuk rá az átlátszó plasztik kiegészítőt, és már kész is az egyszerűségében nagyszerű, anyaghasználatával kitűnő frizura. A progresszív hatás érdekében a lófarkat több helyen összefoghatjuk még átlátszó gumiszalagokkal is.

2. változat

Emellett szuperdivatos a masnik hajdíszként történő alkalmazása. Első látásra sokkoló, és iskolai viseletnek nem is ajánlható, ám annál inkább elgondolkodtató a lakkbőrből készült hatalmas piros masnik díszítő hatása. A fejtetőn készített egyszerű konty tövére húzva igen figyelemfelkeltő hatást érhettünk el. Kevésbé bátrak hordjanak kisebb méretű masnikat, akár egyszerre többet is, például ugyanígy a haj összefogására használva azokat. Ugyanakkor készen kaphatók vagy saját kezűleg készíthetők olyan hajcsatok is, amelyek masnival vannak megbolondítva. Határt csak a fantáziánk szabhat.

3. változat

Ugyanígy a kiegészítőkre helyezi a hangsúlyt az olaszok kedvenc divattervező párosa is, akik a barokkosan túldíszített, aranyszínű hajfésűk és nagy francia csatok segítségét használják fel a hajviselet megbolondításának érdekében. A mennyiséggel sem fukarkodtak: bátran hordhatunk egyszerre több hajfésűt és nagyméretű csatot is, ha éppen ahhoz van kedvünk. Egyre kell csak odafigyelni: a színek, tónusok és a kiegészítők stílusa egyezzen meg, mert a cél a díszes, ugyanakkor stílusos hatás elérése, nem a vásári ócskás víziójának megteremtése, aki úgy próbál portékáján minél hamarabb túladni, hogy a feltűnés felkeltése végett hajába tűzdeli azokat.

Frizura – mi az? Éppen csak kikeltem az ágyból

Aktuálisan hatalmas sláger sokak (főként a férfiak) nagy kedvence: a frizura, mely nem kelti frizura látszatát, egyszerűen csak a természetesség és nemtörődöm szexiség sugárzik viselőjéből.

1. változat

Lazán, leengedett, éppen csak hullámos haj. Ez csak azok esetében nem igényel gondos előkészítést, akik enyhén hullámos, könnyen szelídíthető, engedelmes tincsekkel rendelkeznek. Legjobban a sötétszőke hajszín mutat ezen formában. Egyszerű középválasztékot alkotva a haj lazán leomlik vállunkra, és kész. Akinek mégis virgoncabb a haja: hajmosás után tekerje fel a tincseket nagyméretű csavarókra, és hagyja azokat megszáradni. A haj leengedése után hajhabbal diffúzoros hajszárítóval adhatunk a frizurának végső tartást.

2. változat

Lazán feltűzött haj, mely kinézete szerint bármelyik percben leomolhat. Tűzzük fel hajunkat szabálytalan tincsenként, majd az arcunk mellett pár tincset lazítsunk meg. Gyorsan elkészíthető, hálás frizurát kapunk, melyet a tökéletes tartás érdekében fixáljunk hajlakkal.

Ez tehát az éppen aktuális frizuratrend, amely kellőképpen színes, és mind a pepecselők, mind a wash and go típusú szépítészek találnak benne kedvükre való hajviseletet. Akik pedig mégsem, azok se csüggedjenek: nyakunkon az új szezon, hamarosan kipróbálhatjuk a legújabb tavaszi-nyári frizuratrendeket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://trendivat.blog.hu/api/trackback/id/tr741893736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.