Szexipar a környezetért

 2010.02.14. 13:04

Amíg a világot irányító nagyhatalmak befolyásos vezetői vérre menő tárgyalásokat folytatnak a globális felmelegedés folytatódásának megfékezését célzó ténykedésekkel kapcsolatban, számos üzleti ágazat háborgó lelkiismeretét próbálja nyugtatgatni az energiatakarékos termékek, a 100 százalékosan újrafelhasználható és környezetbarát alapanyagokból történő produkció bevezetésével.

http://www.fokuszbanano.hu/uploads/cikkek/trend/0906/agyban_250.jpg__20100125_095528.jpg Csak idő kérdése volt, mikor száll be a szexipar is a Föld megmentéséért vívott harcba – ami nem mellesleg kitűnő marketingfogás is az ipar részéről. Kevesen tudják, de a felnőtteknek szóló szexuális játékokat előállító és forgalmazó üzleti ágazat évente 15 billió dollárt, vagyis 22 billió eurónak megfelelő nyereséget termel. Elképzelni is nehéz, hogy mindezen folyamatok mennyi nyersanyag, környezetszennyező alapanyag felhasználását és mérgező vegyületekkel teli akkumulátorok elpocskolását igényli.

A sors iróniája, hogy éppen az eredendően katolikus Írország polgárainak fejéből pattant ki a környezetbarát vibrátor ötlete, amely olyannyira kellemes fogadtatásra talált, hogy immáron 1000-nél is több darab talált gazdára belőle. Az értelmi szerző egy házaspár: Chris és Janice O’Connor. Hűen iszik, hogy találmányuk felrázza a szexuális játékszerek piacát és valódi színfoltot jelent majd a kínálati palettán, illetve megmutatja az embereknek, hogy életük minden területén lehetséges a környezet védelme és a felelősségteljes viselkedés. Remélik, hogy sikerült megalkotniuk a „zöld szexuális játék” prototípusát. A készülék népszerűsítését célzó körúton nem restek az eszközzel szerzett saját kellemes tapasztalataikat sem megosztani a nagyérdeművel. Találmányuk Earth Angel névre hallgat.

A technika lényege, hogy a mozgási energia alakul át elektromos energiává, hasonlóan a manapság olya divatos karóra-szerkezetekhez. Használat előtt elég csak néhány percig mozgatni a szexuális segédeszközt, így annak fél óráig tartó működéséhez elegendő energia termelődik.

A vibrátor 100 százaléka újrahasznosítható anyagokból készült, emellett az eldobható akkumulátorok és elemek mellőzésével is a környezet kímélése a cél.

Ahogyan Chris O’Connor elmondta, az eszköz kifejlesztésekor a globális felmelegedés elleni harc inspirálta elsődlegesen, a szexuális örömkeltés funkciója előtt. „Mikor gyermek voltam, hosszú nyaraink csodálatos időjárási viszonyok között teltek” emlékezett vissza. „Ez mára megváltozott, országunkban ráadásul gyökeresen. Ez volt az, ami arra ösztönzött, hogy valami változást hozzak létre a bolygó megmentése érdekében”.

Habár a motiváció ily módon tisztázódott a katolikus Írország berkein belül, az eszközt éppen a hosszú időkig visszanyúló beidegződések miatt, egy angliai székhelyű cég gyártja. Chris és Janice is gyakorolják a katolikus hitet, és elmondásuk szerint „Isten az ő oldalukon áll”.

Mindezek mellett az energiatakarékos és környezetkímélő szexuális segédeszköz ára nem túl magas, és a négy intenzitási fokozat is a játékszer használójának kényelmét szolgálja, így könnyen lehet, hogy valóban új útra lépett a szexuális segédeszközök piaca, a jelenlegi kezdeményezés jelenleg még bármennyire is marketingszagú.

A világ tendenciáit és a gazdaságpolitikák hajtóerőit figyelembe véve pedig valószínűleg egyre több iparágazatban találkozhatunk majd hasonló kezdeményezésekkel, és a gyors technológiai fejlődés vívmányainak megteremtésével el is jönnek azon lehetőségek, amelyek biztosítják, hogy az emberek választhassanak a bolygó megmentésén fáradozó és arra fittyet hányó gyártók termékei között.

A bejegyzés trackback címe:

https://trendivat.blog.hu/api/trackback/id/tr871893722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.